Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Sfaturi pentru îngrijirea aparatului dvs. dentar

aparat dentar craiova, ortodontie craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova

 

Îngrijirea aparatului dentar este extrem de importantă pentru a preveni problemele și a proteja investiția făcută. În acest articol, vom oferi câteva sfaturi utile despre cum să îngrijiți aparatul dentar pentru a vă asigura că funcționează la capacitate maximă și protejează dinţii dvs.

 

Tratamentul cu aparat dentar reprezintă un remediu la care pacienții, de toate vârstele, apelează  atunci când situația lor dentară nu îi mai mulțumește.

 

 

Purtarea unui aparat dentar implică grijă şi îndatoriri faţă de el

 

În ciuda faptului că sunt invizibile sau detașabile, mobile sau fixe, purtarea lor nu este suficientă. Rezistența și eficiența lor depind de anumite responsabilități cheie de care trebuie să vă ocupați. Acestea pot părea un inconvenient la început, dar anumite sarcini vă economisesc timp și bani pe termen lung.

 

În funcție de tipul de aparat dentar pe care îl utilizați, responsabilitățile și îngrijirea dumneavoastră vor varia într-o anumită măsură. De exemplu, aparatul dentar invizibil este mai delicat decât aparatul dentar metalic și necesită o manipulare diferită. Dar, indiferent de tipul de aparat pe care îl aveți, este esențial să aveți grijă de el în mod corespunzător.

 

 

Sfaturi pentru menținerea integrității

 

  • Locul în care îl puneţi

Deoarece aparatele dentare invizibile sunt mobile și pot fi îndepărtate cu ușurință, este important să aveți grijă când le dați jos. Aveți grijă unde le puneți atunci când le scoateți, precum și cât de stabile sunt în acea poziție.

 

Graba de a-l depozita într-o manieră nesigură poate duce la căderea acestuia pe jos şi deteliorarea sa completă. De asemenea, aveţi grijă să nu îl uitați în locul în care îl aşezaţi temporar, aşa cum se poate întâmpla și cu alte obiecte.

 

  • Curăţarea sa constantă

De exemplu, aparatele dentare invizibile vi se înmânează spre purtare împreună cu kitul lor special de curăţare. Deci, folosiţi acest kit la igienizarea aparatului sau, dacă nu îl folosiţi, utilizaţi atunci în schimb, pentru curăţare, apa caldă.

 

În cazul în care urmați un tratament cu aparat dentar fix, sfaturile pentru a evita ruperea acestuia sunt următoarele:

 

aparat dentar craiova, ortodontie craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova
  • Mâncatul şi mestecatul trebuie să respecte anumite limite

 

Va trebui să fiți atent la ceea ce mâncați și la modul în care mușcați, evitând orice este prea lipicios sau dur (nuci, alune, oase, resturi de oase, jeleuri, caramele, gumă de mestecat), mâncând alimente în bucăți mici și mestecând cu dinții din spate. Ţineţi minte alimentele cu potenţial de pericol: mere, oasele, morcovi, nucile, alunele, etc.!

 

  • Igienizarea aparatului dentar fix

Periajul trebuie executat de cel puțin două ori pe zi (dimineța și seara) sau după fiecare masă, dacă este posibil, astfel încât dinții să fie curățați constant pentru a îndeparta resturile alimentare ce se pot transforma în tartru.

 

Mai întâi, umezește-ți periuța de dinți și adaugă o cantitate adecvată de pastă. Apoi, începeți să vă periați din partea superioară stângă a gurii și continuați în sensul acelor de ceasornic, este esențial să sprijiniți periuța la baza fiecărui dinte și să trageți în jos în loc să împingeți particulele de alimente sub linia gingiei. Asigurați-vă că vă periați și de-a lungul suprafețelor interioare a dinților pentru o curățenie optimă.

 

  • Vizite regulate la medicul ortodont

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care nu trebuie să le uitați în timp ce purtați un aparat dentar este să vă vizitați ortodontul în mod regulat. Acest lucru vă ajută la menținerea integrității perfecte și a eficienței clinice a tratamentului dumneavoastră.

 

Pentru și mai multe sfaturi, vă invităm să programați o vizită în clinica stomatologică Katta Dental Care, acolo unde medicii noștri ortodonți de excepție vă vor ajuta să înțelegeți rolul unei igienizări complete și vă vor ajuta în drumul dumneavoastră către o sănătate orală de excepție.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.