Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Sfaturi de igienă orală pentru posesorii de aparat dentar

Dacă sunteți una dintre multele persoane care poartă aparat dentar în Craiova, felicitări! Ați făcut primul pas pentru a vă îmbunătăți sănătatea orală. Aparatul dentar poate impune o grijă mai specială, dar cu siguranță merită în cele din urmă.

 

În această postare pe blog, medicii ortodonți din clinica stomatologică Dr. Katta vor explica câteva sfaturi pentru a vă menține o bună igienă orală în timp ce urmați un tratament cu aparat dentar.

 

aparat dentar craiova, ortodontie craiova, clinica stomatologica dr katta craiova

 

De ce este importantă o igienă orală atentă? Pentru că…

  • Sănătatea danturii este obligatorie indiferent dacă urmați un tratament sau nu
  • Pentru că depunerile de tartru pot afecta evoluția tratamentului
  • Pentru că este foarte important să prevenim apariția carilor
  • Pentru că o dantură curată ne dă o stare de bine
  • Pentru că previne colorarea dinților

 

 

3 pași simpli către o igienă completă și corectă acasă

 

  • Faceți un periaj corect și regulat

 

Acesta trebuie executat de cel puțin două ori pe zi (dimineța și seara) sau după fiecare masă, dacă este posibil, astfel încât dinții să fie curățați constant pentru a îndeparta resturile alimentare ce se pot transforma în tartru.

 

Un periaj corect se realizează utilizând o periuță potrivită nevoilor dvs. dentare și o pastă de dinți bogată în fluor, care ajută la eliminarea depunerilor de tartru.

 

Prima etapă este umezirea periuței și aplicarea unei cantități potrivite de pastă. Începeți periajul de la superiori din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie.  Repetați procesul și pe partea interioară a danturii pentru o igienizare completă.

 

 

  • Folosiți ața dentară

 

Ața dentară este o componentă importantă a ritualului de îngrijire orală. Aceasta poate ajunge în zone pe care o periuță de dinți nu le poate accesa, cum ar fi în spațiile interdentare.

 

Aceasta va contribui la îndepărtarea resturilor alimentare rămase între dinți. Începeți prin a rupe o ață de circa 30-40 de cm, pe care o veți înfășura pe degetele arătătoare și, în fața oglinzii, veți curăța fiecare dinte cu miscări ușoare, pentru a nu agresa gingia.

 

 

  • Folosiți și apa de gură

Ultima etapă pentru o ingrijire corectă și completă, acasă, care vă va păstra dantura curată și integritatea aparatului dentar, o periodă îndelungată de timp este folosirea apei de gură.

 

După terminarea periajului și folosirea aței dentare, clătiți-vă cavitatea orală timp de câteva minute cu apa de gură. Aceast ultim pas vă va da un gust fresh și siguranța că ați executat o igienizare completă acasă.

 

 

Pentru și mai multe sfaturi, vă invităm să programați o vizită în clinica stomatologică Dr. Katta, acolo unde medicii noștri ortodonți de excepție vă vor ajuta să înțelegeți rolul unei igienizări complete și vă vor ajuta în drumul dumneavoastră către o sănătate orală de excepție.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

 

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.