Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Problemele asociate cu purtarea aparatului dentar fix

aparat dentar craiova, ortodontie craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova

 

În cele ce urmează, medicii ortodonți din clinica Katta Dental Care vor vorbi despre disconforturile  pe care le poate genera purtarea aparatului dentar fix.

 

Aceste probleme pot aparea în perioada de acomodare sau din cauza nerespectări regulilor impuse de medicul care supravegheaza tratamentul. Se pot manifesta prin dureri, umflaturi sau chiar deplasarea aparatului dentar.

 

  • Resturile alimentare rămase între dinți sau între brackeți
     

Pentru a menține o bună igienă orală, periați-vă dinții regulat cu pastă cu fluor, folosiți zilnic ața dentară și folosiți o periuță interdentară sau alte produse auxiliare de igienă orală. Acest lucru este deosebit de important atunci când urmați un tratament ortodontic. Scobitorile și alte obiecte ascuțite sau dure vă pot deteriora dinții, ducând la probleme de sănătate orală.

 

  • Dinți sensibili

 

Dacă aveți dureri la nivelul danturii după ce v-ați pus aparatul dentar, cel mai indicat este să discutați cu medicul stomatolog. Acesta este cel care vă poate oferi sfaturile de care aveți nevoie, eliminând riscul complicațiilor. Este important să urmați doar recomandările de specialitate ale acestuia.

 

  • Firele metalice din aparatul dentar pot provoca disconfort dacă se desprind

 

Dacă nu puteți îndepărta sârma de pe obraz/limbă, adresați-vă cât mai curând posibil ortodontului dumneavoastră. Pentru a atenua disconfortul între timp, acoperiți capătul iritant cu ceară dentară, gumă de mestecat fără zahăr sau vată de bumbac.

 

  • Rani pe partea interioară a obrajilor
     

Dacă aveți o leziune pe partea internă a obrajilor, aplicați ceară ortodontică pe brackets sau pe arcada din zona respectivă și purtați-o cât mai des posibil. Leziunea ar trebui să dispară în câteva zile. Dacă nu se ameliorează, discutați cu ortodontul dumneavoastră.

 

  • Arcul dentar ieșit din bracket în zona molarilor

 

Semnalați acest lucru imediat medicului ortodont! Dacă sârma nu vă înțeapă obrazul sau limba, lăsați-o așa până când o puteți repara la dentist. Dacă sârma vă provoacă prea mare disconfort, încercați să acoperiți capătul cu o bucată de ceară sau de vată.

 

Dacă metoda de mai sus nu funcționează, iar ortodontul este de acord, puteți tăia firul cu o foarfecă, între doi brackets, pentru a îndepărta bucata problematică.

 

  • Dezlipirea unui bracket

 

Dacă un suport s-a desprins, folosiți o pensetă pentru a încerca să îl repoziționați. Dacă acest lucru nu funcționează, contactați ortodontul pentru o programare cât mai curând posibil pentru a-l înlocui.

 

 

Pentru și mai multe sfaturi, vă invităm să programați o vizită în clinica stomatologică Katta Dental Care, acolo unde medicii noștri ortodonți de excepție vă vor ajuta să înțelegeți rolul fiecărei etape de tratament și vă vor ajuta în drumul dumneavoastră către o sănătate orală de excepție.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.