Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Obiceiuri care pot afecta integritatea aparatului dentar

 

Aparatul dentar este un tratament ortodontic foarte comun care ajută la corectarea problemelor de aliniere a dinților. Acesta funcționează prin mutarea lentă a dinților în poziția lor corectă, folosind o presiune ușoară.

 

În timp ce acest tratament este foarte eficient, dacă nu aveți grijă de el în mod corespunzător, se poate deteriora fiind nevoie să îl reparați sau chiar să îl înlocuiți. În această postare pe blog, vom discuta câteva dintre obiceiurile care pot afecta integritatea aparatului dentar așa că stați pe aproape!

 

aparat dentar craiova, ortodontie craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova

 

Medicii ortodonți din clinica Dr. Katta vă sfătuiesc să evitați

 

Amânarea controalelor periodice la ortodont

 

Cea mai frecventă greșeală pe care, din păcate, tot mai mulți pacienți o fac este să își amâne sau chiar să își anuleze programările de verificare ale aparatului dentar. Prin această practică nerecomandată nu faceți altceva decât să prelungiți cursul tratamentului și, în unele cazuri, îi determinați eșecul acestuia.

 

Este posibil ca ortodontul dumneavoastră să fie nevoit să facă mici ajustări ale aparatului la anumite intervale de timp pe parcursul tratamentului. Vizitele lunare sunt folosite pentru ca medicul să vă poată monitoriza evoluția și să facă ajustările necesare.

 

Dacă frica este motivul care v-ar putea împiedica să vă respectați controalele lunare atunci stați fără grijă! Ajustarile sau activarea aparatului dentar, in majoritatea cazurilor, nu prezintă nicio urma de disconfort.

 

 

Spartul în dinți al alimentelor prea dure

 

Unii pacienți uită că poartă aparat dentar și consideră că este ok să decojească nucile, alunele sau fisticul cu ajutorul dinților. Acest lucru nu face decât să vă strice dantura, deoarece dinții nu au fost concepuți pentru o astfel de activitate, mai ales în timpul tratamentului cu aparat dentar.

 

Aparatul dentar se poate desprinde sau chiar rupe, iar dinții se pot fractura sau crăpa ca urmare a acestor forțe exercitate asupra lor. De asemenea, nu este o idee bună să mâncați alimente greu de mestecat, deoarece brackeții se pot îndoi sau pocni în timpul procesului de masticație.

 

Recomandare: Alimentele moi vor face masticația mult mai confortabilă, ceea ce vă va usura procesul de acomodare cu aparatul dentar.

 

 

Rosul obiectelor sau al unghiilor

 

Rosul pixului sau mușcatul creionelor este un obicei practicat de multă lume în momentele de stres sau plictiseala, dar ceea ce nu știți este că poate fi extrem de dăunător pentru aparatul  dentar. Aceste obiceiuri trebuie controlate și eliminate cât mai repede!

 

Pe de altă parte și rosul unghiilor trebuie, de asemenea, tratat cât mai curând posibil. Acest tic poate duce la deteriorări costisitoare ale aparatului dentar, ceea ce poate influența rezultatul final sau poate prelungi durata tratamentului.

 

 

Nerespectarea normelor de igienă orală

 

Indiferent daca aveti aparat dentar sau nu, igiena orală precară afectează dantura. Pentru o persoană fară aparat, indicat este periajul de 2 ori pe zi, dimineața și seara, dar atunci când urmați un tratament ortodontic lucrurile se modifică, iar periajul este necesar după fiecare masă.

 

În caz contrar riscați ca resturile de mâncare care rămân în aparat să se transforme în tartru. Acesta vă va îngălbeni dinții, vă va produce carii sau chiar vă va afecta integritatea aparului dentar.

 

Sfatul medicilor noștri ortodonți din cadrul clinicii Dr. Katta din Craiova este să vă respectați cu strictețe programările lunare pentru verificarea aparatului dentar, să vă formați o igienă dentară riguroasă și să evitați pe cât posibil alimentele dure sau rosul produselor nealimentare pentru a reuși să obțineți rezultatul mult visat într-un timp cât mai scurt.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.