Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Dinții se pot strâmba la loc după purtarea aparatului dentar?

aparat dentar craiova, ortodontie craiova, clinica stomatologica dr. katta craiovaDupă încheierea tratamentului cu aparat dentar, există o tendință de recidivă (dinții, maxilarul și mandibula, au tendința de a reveni la poziția inițială), astfel încât este necesar să se poarte un aparat de contenție pentru a menține rezultatul.

 

În funcție de vârsta pacientului și de gravitatea problemei dento-maxilare inițiale, este necesar un anumit interval de timp pentru ca dinții să se poziționeze corect pe arcadă.

 

Aparatele de contenție (sau gutierele dentare) sunt mulaje transparente, rigide, de cca. 1 mm grosime și se mulează perfect pe dinții pacientului. Acestea au rolul de a mentine dinții în pozitia corectă și de a opri recidiva rezultatului final.

 

 

După ce aparatul dentar va fi îndepărtat, dinții pot reveni la poziția inițială?

 

Important de menționat este definiția aparatelor de contenție: Aparatele de contenție (sau gutierele dentare) sunt mulaje transparente, rigide, de cca. 1 mm grosime și se mulează perfect pe dinții pacientului..

După ce ați terminat tratamentul cu aparat dentar, este posibil ca dinții, maxilarul și mandibula, să revină, în timp, la poziția inițială. Purtarea unui aparat de contenție (gutieră) ajută la prevenirea acestui lucru.

 

Dinții trebuie să rămână în noile poziții pentru o anumită perioadă de timp, care diferă în funcție de vârsta pacientului și de cât de gravă a fost problema dentară inițială.

 

 

Cât trebuie purtată gutiera de contenție?

 

Perioada de timp care urmează după tratamentul cu aparat dentar este crucială pentru consolidarea și stabilizarea rezultatelor dumneavoastră.

 

Deoarece dinții au o tendință naturală de a reveni la poziția inițială, pacienții sunt sfătuiți să poarte un dispozitiv de contenție după ce aparatul ortodontic este îndepărtat.

 

După ce ați urmat tratamentul ortodontic, ar trebui să purtați o gutieră pe timp de noapte în primele șase luni pentru a vă menține dinții la locul lor. Fiecare tip de malocluzie are propriul mod de recidivă, așa că este important ca ortodontul să identifice cu ce tip de anomalie dento-maxilară vă confruntați și să vă sugereze cel mai bun curs de acțiune.

 

 

Beneficiile gutierei

  • Protejează articulația mandibulară pe care bruxismul o poate deteriora;
  • Protejează arcadele dentare;
  • În mod normal, în urma purtării unui aparat dentar, dentistul prescrie gutiera, funcția ei fiind de menținere a dinților aliniați corespunzător.

 

Pentru și mai multe sfaturi, vă invităm să programați o vizită în clinica stomatologică Katta Dental Care, acolo unde medicii noștri ortodonți de excepție vă vor ajuta să înțelegeți rolul fiecărei etape de tratament și vă vor ajuta în drumul dumneavoastră către o sănătate orală de excepție.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.