Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Cum îmi dau seama că am nevoie de aparat dentar?

Întrebarea care macină mulți pacienți este dacă să apeleze sau nu la un tratament ortodontic. Aparatul dentar poate ajuta la corectarea unei varietăți de probleme dentare, dar nu toată lumea cunoaște acest lucru. În această postare pe blog, vom discuta despre diferiții factori care intervin pentru a determina dacă aparatul dentar este sau nu potrivit pentru dumneavoastră.

 

Aparatele dentare funcționează prin exercitarea unei presiuni ușoare asupra dinților, care îi „trage” în poziția lor corectă. Acestea se întâlnesc în diferite modele, în funcție de nevoile și preferințele pacientului și tratează o multitudine de anomalii dentare.

 

aparat dentar craiova, ortodontie craiova, clinica stomatologica craiova dr. katta

 

Când știți sigur că aparatul dentar este potrivit pentru dumneavoastră?

 

Anomaliile dentare sunt nereguli în poziționarea firească a dinților, care trebuie corectate pentru a obține o sănătate orală totală. Ele se prezintă sub diverse forme, iar noi le vom trecem în revistă, mai jos, astfel încât să știți dacă vreuna se aplică și în cazul dvs. dentar:

 

  • Ocluzia adâncă – este prezentă atunci când dinții superiori acoperă vertical mai multe de jumătate din suprafața dinților de pe arcada inferioară;

 

  • Ocluzia deschisă – se remarcă atunci când dinții frontali, de pe ambele arcade, nu se ating în momentul mușcăturii;

 

  • Ocluzia inversă – reprezintă înclinarea accentuate spre exterior a dințiilor de pe arcada inferioară față de cei de pe arcada superioară;

 

  • Înghesuirea dentară – este întâlnită atunci când dinții sunt prea mari sau oasele maxilare prea mici și astfel apar înghesuirile dentare. De cele mai multe ori remarcăm această anomalie în momentul apariției caninilor superiori care neavând loc erup înafara arcadei.

 

  • Spațierea dentară – este atunci când dinții sunt mai mici, astfel se crează spațiile interdentare;

 

  • Compresia de maxilar – reprezintă înclinarea accentuată spre exterior a dinților de pe arcada de sus, față de cei de pe arcada de jos.

 

Dacă oricare dintre neregulile enumerate mai sus, descrie problema dumneavoastră dentară, ar trebui să vizitați un medic ortodont cât mai curând posibil pentru a începe planul de tratament.

 

 

Aceste nealinieri dentare trebuie tratate pentru a vă:

  • Recăpăta aspectul estetic al danturii
  • Scădea riscul de boală parodontală
  • Reduce riscul de acumulare de tartru și carii
  • Elimina riscul tulburărilor digestive cauzate de masticația incorectă
  • Recăpăta funcțiile fonetice corecte
  • Recăpăta fizionomia feței

 

Dacă programați o vizită în clinica stomatologică Dr. Katta, veți beneficia de un tratament avansat, pentru problema dvs. dentară, care o să vă readucă aspectul frumos pe care vi l-ați dorit întotdeauna. Cu inovațiile moderne, cum ar fi noua noastră tehnică, mulți pacienți care apelează la tratamentul cu aparat dentar în Craiova se bucură de un proces de montare fără durere, cu rezultate într-un timp cât mai scurt.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.