Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Sfaturi postoperatorii pentru implanturile dentare: Ce aveți voie să mâncați imediat după

 

Dacă sunteți una dintre numeroasele persoane care iau în considerare implanturile dentare, veți dori să știți la ce să vă așteptați după operație. Iată câteva sfaturi alimentare, postoperatorii pentru implanturile dentare care vă vor ajuta să vă recuperați cât mai ușor posibil.

 

Ce este recomandat să mâncați după inserarea unui implant dentar?

 

Odată ce implantul a fost inserat în osul receptor, puteți începe să mâncați îndată ce simțiți nevoia, însă datorită faptului că veți fi amețit din cauza anestezicului general sau local pe care l-ați primit, este posibil să amânați puțin momentul. De reținut este faptul că, în primele zile, nu aveți însă voie să consumați tot ceea ce mâncați în mod normal.

 

implant dentar craiova, parodontoza craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova

 

 

Alimentele care vă sunt permise imediat după inserare

 

  • Legumele și făinoasele:

 

Fasolea și pastele sunt alimente super ușor de mestecat și nu vă vor dăuna deloc  implantului. Sunt, de asemenea, delicioase și sățioase.

 

Piureul de cartofi este un preparat ușor și sățios, perfect în perioada de refacere după inserarea implantului dentar. Poate fi consumat în orice parte a zilei fiind un aliment ușor.

 

Orezul, budinca și supele cremă sunt recomandate încă din prima clipă după intervenție.

 

Legumele fierte și pasate îți vor veni în ajutor imediat după inserare și chiar este recomandat să le consumați în fiecare zi, fiind bogate în vitamine.

 

 

  • Fructele:

 

Bananele pot fi consumate ca atare sau pot fi amestecate cu iaurt sau miere. Acestea sunt fructe care pot fi consumate la orice oră din zi sau din noapte, deoarece sunt sățioase și ușor de mestecat. Poți mânca o banană pasată ca o mică gustare între mese, la orice oră.

 

Avocado face parte din fructele consistente și ușor de mestecat, care poate fi consumat în diferite feluri, cu sare și lămâie sau îl puteți face piure și mânca cu încredere imediat.

 

Sucurile naturale sunt bune în timpul procesului de recuperare, dacă doriți să aveți o dietă bogată în vitamine și nutrienți.

 

 

  • Carnea și altele:

 

Tonul, un alt aliment pe care îl puteți servi cu încredere la prânz sau seara. Dacă vreți să aveți un stil de viață sănătos, vă puteți bucura de ton în salate sau gol, după preferințe.

 

Ouale sunt consistente și chiar sunt indicate la micul dejun. Vei putea manca acest aliment în fiecare zi, cel putin în perioada de recuperare după inserare.

 

Hummusul este delicios și poate să iti stopeze senzatia de foame imediat, fiind foarte sățios.

 

 

Ce nu aveți voie? Mâncatul sau spartul în dinți al alimentelor dure

 

Încercați pe cat posibil să evitați nucile, alunele, fisticul, alimentele crocante, merele, bomboanele, guma de mestecat, etc., pentru a evita deteliorarea rapidă a implantului dentar.

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice Dr. Katta din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.