Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Rolul tomografiei dentare în inserarea unui implant dentar în Craiova

 

Tomografia dentară este un instrument de diagnosticare important care îi ajută pe medicii stomatologi să determine cel mai bun mod de a introduce un implant dentar.

 

Prin utilizarea tomografiei computerizate, medicii dentiști pot obține o imagine clară a maxilarului și a sinusurilor pacientului, ceea ce îi poate ajuta să aleagă locația corectă pentru implant. În plus, scanările CT pot ajuta la identificarea oricăror probleme potențiale care pot apărea în timpul procesului de implantare.

 

Dacă luați în considerare implanturile dentare din Craiova, asigurați-vă că vă întrebați medicul dentist dacă utilizează tomografia dentară pentru a asigura rezultate precise.

 

implant dentar Craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova

 

 

Să începem prin a defini ce este tomografia computerizată (CT) dentară:

 

Termenul tomografie provine din cuvintele grecești tome (secțiune) și grapho (scris), care au fost folosite de oamenii de știință britanici pentru a caracteriza tehnica.

 

O tomografie computerizată (CT) este o alternativă non invazivă de a investiga  posibilele leziunile interne ce altfel nu pot fi detectate, decât prin intervenții chirurgicale sau cu ajutorul autopsiilor.

 

Cum funcționează Computerul Tomograf? Tehnica permite medicilor să examineze organele interne, vasele de sânge sau structurile osoase în detaliu, folosind tehnologia cu raze X, care este preluată de un program computerizat pentru a genera reprezentări 3D ale secțiunii examinate.

 

CT este o tehnică de imagistică extrem de fină care necesită imobilizarea pacientului pe toată durata procedurii. În general, durează câteva minute, este nedureroasă și nu necesită o pregătire specială în prealabil.

 

De ce este tomografia (CT) atât de importantă în inserarea implantului dentar?

 

Operația de implant dentar este mai dificilă decât extracția dentară. Imagistica CT este esențială pentru evaluarea alternativelor de terapie cu implanturi dentare. Medicii folosesc tomografia computerizată pentru a crea un model 3D al maxilarului, care este util pentru monitorizarea pre și postoperatorie.

 

Tomografia, în special tomografia tridimensională (3D), îmbunătățește calitatea concluziilor și reduce șansele de eroare pentru implantologi. Având în vedere tehnologia avansată de astăzi, este greu de imaginat inserarea unui implant dentar fără o astfel de radiografie.

 

Cu ajutorul tomografiei CT, implantologul poate depista:

  • Calitatea și cantitatea osului receptor;
  • Poziția formațiunilor anatomice ce trebuie pastrate intacte în timpul intervenției;
  • Protecția sinusurilor maxilare și al canalului mandibular;
  • Necesitatea de adiție ososasă;
  • Localizarea și înclinarea rădăcinilor dinților învecinați ce trebuie luate în considerare pentru a nu le leza în timpul operației;
  • Prezența anumitor infecții la nivel interdentar sau inflamații intergingivale și gradul de dezvoltare al acestora;
  • O analiză atentă și corectă a acestor factori definitorii vă poate duce mai aproape de un rezultat final pe măsură.

 

Dacă suferiți de problema dinților lipsă medicii implantologi de la clinica stomatologică Katta Dental Care sunt pregătiți oricând să vă raspundă la toate întrebările pe care le aveți. Aceștia vor programa un consult elaborat unde veți stabili impreuna planul de tratament în funcție de nevoile și bugetul dvs.

 

Pentru un zâmbet complet și cu aspect natural vă așteptăm în clinicile noastre din Craiova sau Filiaș pentru a ne ocupa împreună de noul dvs. aspect dentar.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare. 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.