Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Mit sau realitate – 4 premise ale implantului dentar

Implant dentar Craiova reprezintă acea rădăcină artificială în formă de șurub realizat din titan și alte materiale de aliaj, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

 

Cele mai importante caracteristici ale implantului dentar:

  • Este 100% biocompatibil cu osul maxilar
  • Readuce încrederea de sine
  • Poate susține o lucrare protetică fixă pentru pacienții care doresc să scape de proteza mobilă
  • Cea mai eficienta modalitate de a înlocui dinții lipsă

 

Trebuie să înțelegem ca implant dentar Craiova nu este doar o rădăcină artificială care susține o lucrare protetică pentru a reda estetica zambetului, aceasta are diferite beneficii si pe plan funcțional.

 

De-a lungul anilor au fost răspândite foarte multe mituri legate de tratamentele stomatologice, mai ales despre cel de implantologie. Dar oare câte dintre ele sunt mituri și câte adevăr? Asta vom afla impeună în cele ce urmează!

 

Cele mai recente studii arată că miturile au influențat o mare parte din posibili pacienți, care doreau să scape de problema și jena dinților lipsă, din cauza informațiilor eronate sau exagerate auzite, să renunțe la tratamentul care le-ar putea salva dantura.

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica craiova, clinica stomatologica dr katta

 

Mituri sau realitate?

 

Implantul dentar doare

MIT   Este unul dintre cel mai răspândite mituri din domeniul stomatologiei. Așa cum am explicat și în articolele anterioare, tehnologia a avansat foarte mult în ultimii ani, atfel încât nu se mai pune problema despre durere atunci când mergem la stomatolog.

Adevărul este că inserarea unui  implant dentar Craiova nu doare, această procedură se face sub efectul anesteziei. La începutul perioadei de acomodare după inserare este posibil să apară mici disconfortui mai mult decât suportabile care se pot ameliora cu ajutorul analgezicelor slabe.

 

Există șansa ca organismul să nu accepte implantul dentar

MIT   Acesta a pornit de la premisa că în medicina generală, organismul poate respinge un corp străin cum ar fi în cazul transplantelor de organe.

În stomatologie nu există această posibilitate. Implant dentar Craiova este făcut cum spuneam și la începutul articolului din materiale biocompatibile cu orice tip de țesut, astfel se poate integra perfect în osul maxilar.     

Singurele probleme ce pot aparea sunt în cazul în care medicul stomatolog nu a executat corect procedura, dar asta deja nu mai ține de implantul dentar în sine.

 

Nu poți mânca orice daca ai implant dentar

 

MIT   În funcție de calitatea și canditatea osului maxilar se pot insera implanturi cu stabilitate ridicată ceea ce înseamnă o recuperare rapidă, între 4-6 luni. În tot aceast timp pacientul va purta o coroană provizorie pentru a-si putea desfăsura activitătile de zi cu zi în mod normal.

După perioada de refacere va fi inserată și coroana definitivă cu care se poate mânca la fel ca înainte, chiar și alimente tari sau crocante.

 

Implantul dentar are limită de vârstă

ADEVAR   Tratamentul cu implant dentar Craiova are limită de vârstă în sensul că se poate pune la orice persoană, cu condiția să aibă toată dentiția de lapte schimbată cu cea permanentă și maxilarul ajuns la maturitate. Un aspect important de menționat ar fi că pot aparea restricții indiferent de vârstă pentru persoanele care au probleme atunci când vine vorba de anestezie.

 

Medicii implantologi de la clinicile Katta Dental Care oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar Craiova și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.