Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Medicii Katta Dental Care raspund la o nouă serie de întrebări despre implanturile dentare

 

 

În cea mai recentă postare de pe blogul nostru, Dr. Katta și echipa sa de profesioniști în stomatologie răspund la o serie de noi întrebări despre implanturile dentare.

 

Acestea devin o alegere din ce în ce mai populară pentru cei care doresc să își înlocuiască dinții lipsă, și există multe întrebări care rămân încă în legătură cu această procedură.

 

În această postare pe blog, vom aborda unele dintre cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le au despre implanturile dentare. Dacă vă gândiți să vă puneți implanturi dentare, nu uitați să citiți acest articol până la final!

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova

 

  • #1 De ce trebuie înlocuit un dinte lipsă?

 

Atunci când un dinte este pierdut și nu este înlocuit, dinții vecini și cei opuși se vor deplasa ca urmare a dezechilibrului. Acest lucru va duce la probleme de mușcătură în timp. Sănătatea întregii dentiții poate fi pusă în pericol de o malocluzie sau de o mușcătură strâmbă. De asemenea există riscul ca dinții adiacenți sa se carieze prematur.

 

  • #2 Ce înseamnă materiale biocompatibile?

 

Implantul dentar este biocompatibil, iar utilizarea de materiale biocompatibile elimină pericolul ca organismul să îl respingă. Un exemplu de astfel de material este titanul.

 

  • #3 Ce înseamnă osteointegrare?

 

O conexiune funcțională și structurală între osul viu și suprafața implantului este cunoscută sub numele de osteointegrare. Fără intervenția altor țesuturi, osteointegrarea este interfața directă dintre suprafața implantului și osul înconjurător.

 

 

Implanturile dentare sunt cea mai eficientă și de lungă durată soluție pentru dinții lipsă. Merită menționat faptul că, pentru a obține cea mai bună durată de viață posibilă a implantului dentar, este esențial să vă întrețineți cu grijă dinții după operație. Controalele dentare regulate nu trebuie niciodată neglijate. De asemenea, o bună igienă orală a dinților este esențială pentru sănătatea pe termen lung a dinților dumneavoastră, precum și a implantului dentar.

 

 

Pentru că un implant dentar este cea mai eficientă și durabilă alternativă pentru pierderea dinților. Acesta restabilește capacitatea de funcționare a dinților, precum și frumusețea acestora. Cel mai important lucru de reținut este că, dacă ne lipsește un dinte, nu trebuie să amânăm vizita la dentist. Pierderea unui dinte are consecințe atât asupra sănătății, cât și estetice (deoarece afectează funcția de masticație).

Din cauza naturii stomatologiei protetice, dinții adiacenți nu trebuie „sacrificați” pentru ca implanturile să fie poziționate.

 

 

Iată care sunt efectele amânării înlocuirii cu implant dentar a dinților lipsă:

 

- Migrarea dinților vecini

 

- Mușcătura incorectă (care afectează articulația mandibulei și provoacă dureri sau probleme digestive)

 

- Modificarea pronunției anumitor sunete

 

- Scăderea stimei de sine (scăderea vieții sociale)

 

- Accentuarea ridurilor de expresie

 

- Slăbirea mușchilor feței

 

- Aspect îmbătrânit al feței

 

- Resorbția (atrofierea) țesutului osos

 

- Dinții rămași se pot toci, fisura, fiind suprasolicitați, se pot caria mai ușor

 

- Absența contactelor dentare uniforme, pe toți dinții, duce la modificarea trăsăturilor faciale

 

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Contactează-ne

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.