Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Inserarea implantului dentar doare? Întrebarea care macină majoritatea pacienților

Implantul dentar reprezintă rădăcina artificială care se inserează în locul rămas gol în urma căderii unuia sau a mai multor dinți. Aceste piese reprezintă, în prezent, cea mai avansată alternativă, atât funcțională cât și estetică de înlocuire a dinților lipsă.

 

Aceste minuni mici de dimensiune sunt disponibile datorită studiilor realizate de Prof.Dr.Per-Ingvar Branemark, cunoscut ca fiind “părintele implantologiei moderne”

 

Oamenii au cunoscut importanța implantului dentar o data cu dezvoltarea socială,  atunci când au înțeles importanța stimei de sine și puterea unui zâmbet complet și frumos.

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica craiova, clinica stomatologica dr katta

Beneficiile care fac implantul dentar Craiova să fie alegerea potrivită pentru orice dantură

  • Reda estetica zâmbetului
  • Materialul din care este făcut este biocompatibil cu orice tip de țesut uman
  • Reda funcționalitatea danturii
  • Reda funcțiile fonetice
  • Ajută procesul de masticație să fie corect
  • Este baza perfectă pentru orice tip de lucrare protetică

 

Implant dentar Craiova este confecționat din materiale biocompatibile cu țesutul uman, ceea ce il face perfect ca bază pentru lucrările protetice, ajutând pe oricine dorește să iși recapete zâmbetul mult râvnit.

Etapele tratamentului cu implant dentar Craiova

  • Consultul medical – în urma căruia se întocmește planul de tratament potrivit fiecărui pacient în parte, elaborat de către medicul specialist.
  • Alegerea implantului – alegerea materialului din care este confecționat implantul propriu zis în funcție de indicațiile medicului implantolog și bugetul de care dispune pacientul. Există mai multe variante când vine vorba de tipul implantului, fiind o gama variată de materiale folosite la realizarea acestuia.
  • Inserarea implantului dentar propriu zis – implantul dentar este inserat în osul maxilar, adică mai exact în gingie.
  • Controalele periodice pentru monitorizarea recuperării – dupa osteointegrare pacientul se va prezenta periodic în cabinetul medicului pentru ai urmării vindecarea.
  • Inserarea bontului protetic – dupa recuperarea inserării implantului, care durează intre 4-6 luni, este montat elementul de legătură dintre implantul propriu zis (rădacina) și lucrarea protetică dorită de pacient, numit bont protetic
  • Inserarea lucrării protetice  - la finalul tratamentului este inserată coroana (sau puntea) dentară finală care va arată și se va simți ca un dinte natural.

Etapa inserării implantului dentar este dureroasă?

Aceasta este întrebarea care macină toți pacienții, iar mulți dintre ei chiar sunt speriați și aleg să renunțe la acest tip de tratament din cauza unei informări gresite pe care o acumulează în prealabil.

 

Tratamentul cu implant dentar Craiova nu este dureros! Etapa inserării implantului se face sub anestezie, ceea ce inseamnă că pacientul nu va simți niciun discomfort în timpul intervenției.

 

După inserare, mai exact dupa ce se duce efectul anesteziei pacienții nu vor simți în continuare niciun discomfort, deoarece materialele din care este conceput implantul sunt biocompatibile cu țesutul uman ceea ce ajută procesul de refacere al osului maxilar.

 

Miturile conform cărora tratamentul cu implant dentar Craiova doare au indus in eroare mult posibili pacienți de-a lungul anilor si i-au făcut să renunțe la această idee. Pentru o informare corectă pacienții ar trebui să iși programeze o consultație la un medic de specialitate care să le raspundă corect la întrebări pentru a-și face o idee corectă asupra întregului proces.

 

Dacă suferiți de problema dinților lipsă medicii implantologi de la clinica stomatologică Katta Dental Care sunt pregătiți oricând să vă raspundă la toate întrebările pe care le aveți. Aceștia vor programa un consult elaborat unde veți stabili impreuna planul de tratament în funcție de nevoile și bugetul dvs.

 

Pentru un zâmbet complet și cu aspect natural vă așteptăm în clinicile noastre din Craiova sau Filiaș pentru a ne ocupa împreună de noul dvs. aspect dentar.

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.