Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Există riscul ca implantul dentar să nu fie acceptat de corp?

Lipsa dinților a reprezentat mereu o problemă a generaților de pretutindeni. Această problemă a fost influențată de mai mulți factori:

  • Accidentari severe la nivelul danturii care au ca rezultat pierderea unuia sau a mai multor dinți
  • Boli parodontale
  • Igienă orală necorespunzătoare
  • Nefrecventarea cabinetului stomatologic de 2 ori pe an cum este recomandat
  • Amânarea rezolvării problemelor dentare

 

Pe această cale putem explica că implantul dentar se inserează în locul rădăcinii dintelui lipsă și imită perfect funcțile acesteia. Acesta este făcut din materiale biocompatibile cu țesutul uman ceea ce îi oferă un grad ridicat de acceptare în osul maxilar.

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica craiova, clinica stomatologica dr katta

Scopurile inserări unui implant dentar Craiova pot fi

  • Înlocuirea unui dinte pierdut sau a unuia care nu mai poate fi recuperat
  • Înlocuirea mai multor dinți prin crearea unor puncte de sprijin necesare unei punți
  • Înlocuirea întregii danturi pentru o proteză mobilă
  • Ca puncte de susținere pentru o proteză totală permanentă

 

Pentru a înțelege necesitatea implantului dentar trebuie să ne gandim la funcțiile pe care le au dinții în general.

 

Dintele este un organ dur ce se află în cavitatea orală si are numeroase funcții precum masticația, vorbirea, menține aspectul normal al buzelor, obrajilor și în general a feței, împiedică dinții vecini să migreze, nu dă voie gingiei să se retragă și completează estetica zâmbetului.

 

Odata cu pierderea dinților, echilibrul întregii danturi este pus în pericol. Acest lucru poate duce la apariția multor probleme de ordin dentar, tocmai de aceea este indicat ca înlocuirea dinților pierduți să se facă cât mai repede posibil.

Efectele pierderii dinților sunt multiple

  • Pierderea esteticii zâmbetului
  • Afectează masticația
  • Resorbția gingivală
  • Migrarea dinților vecini
  • Mușcătura instabilă
  • Schimbarea fizionomiei faciale
  • Tocirea dinților învecinați predispuși la carii

 

Dacă te gandeai să alegi tratementul cu implant dentar Craiova nu renunța la ideea ta! Materialele din care este confecționat implantul sunt total biocompatibile cu țesutul uman. După multe cercetări s-au stabilit materialele care au cea mai mare rezonanță cu structura osului maxilar astfel încât să se poată obțină cele mai bune rezultate.

 

Tehnologia avansată din zilele noastre oferă servicii complexe care asigură că osteointegrarea ( intervenția chirurgicală) va avea o rata de succes cât mai mare. Bineînțeles că aici depinde totul de medicul implantolog, de experiența lui și modul de inserare pe care îl folosește.

 

Implantul dentar poate totuși ceda atunci când este realizat de medici fără experiență

Rezistența tratamentului cu implant dentar Craiova depinde și foarte mult de profesionalismul de care medicii specialiști dau dovadă. Trebuie să vă interesați înainte de a apela la o astfel de procedură, să  alegeți medici cu experiență în domeniu, altfel riscați ca intervenția să nu iasa în tocmai cum v-ați așteptat, corpul respingând implantul.

 

Nu vă lasați niciodată pe mana unor amatori, implantul dentar este o intervenție care are costuri destul de ridicate. Nimeni nu își dorește să repete o astfel de procedură la câțiva ani, deoarece vorbim de niște costuri extra și dificultăți atunci când trebuie reimplantată rădăcina artificială.

 

Medicii implantologi de la clinicile Katta Dental Care oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar Craiova și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.