Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

De ce să nu amâni un implant dentar?

Implanturile dentare sunt o rezolvare uimitoare pentru toți pacienții care au unul sau mai mulți dinți lipsă. Acestea oferă o restaurare dentară completă cu aspect natural și funcționalitate maximă, care îmbunătățesc considerabil calitatea vieții pacienților.

 

Un astfel de tratament este, de asemenea, foarte benefic, deoarece te poate ajuta să mănânci mai bine, să vorbești corect și să îți îmbunătățești sănătatea dentară generală.

 

Efectele negative ale lipsei dinților:

  • Resorbția osului maxilar
  • Deplasarea dinților învecinați
  • Aspect inestetic
  • Vorbire defectuasă
  • Mușcătură incorectă
  • Tulburări digestive
  • Modifică structura facială

 

Toate cele de mai sus sunt câteva dintre efectele negative ale amânării restructurării danturii. Acestea sunt atât de ordin estetic cât și de nivel funcțional și afectează în egală măsura calitatea vieții unui individ.

 

Atunci când ai dinți lipsă, încrederea în tine și în zâmbetul tău scade astfel apar deficiențele estetice. Pe plan funcțional acestea se observă în momentul în care pronunția cuvintelor nu mai este la fel, atunci când alimentele nu mai pot fi mestecate ca înainte astfel pot apărea și tulburările digestive.

 

Cu toate acestea există și alte probleme care pot aparea în procesul de amânare al tratamentului cu implant dentar Craiova.

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica craiova, clinica stomatologica dr katta

 

Efectele negative și corectarea lor

 

Aici depinde foarte mult de cauza și modul în care au fost pierduți dinții.

 

Dacă vorbim despre o extracție obișnuită cel mai indicat este ca implantul dentar să fie inserat atunci sau la cel mult 3-4 săptămâni de la aceasta.

 

Această recomandare vine deoarece dacă inserarea se face prea târziu, osul alveolar se poate resoarbe. Acest lucru înseamnă retragerea și există riscul ca osul ramas să nu aibă dimensiunile necesare pentru a sustine implantul dentar.

 

Există totuși cazuri când din diferite motive pacienții nu pot apela la acet tratament cu implant dentar Craiova la momentul potrivit, astfel apare resorbia de maxilar însă din fericire această problemă are si o rezolvare.

 

Datorită tehnologiei în continuă dezvoltare de care ne bucurăm cu toții, au apărut diferite tehnici de adiție osoasă care măresc volumul de os de la nivelul arcadelor cu probleme astfel încât implantul dentar să poată avea susținerea necesară.

 

Dacă vorbim despre pierderea dinților datorită unei boli parodontale atunci trebuie luate măsuri imediate. În primul rând trebuie tratată boala deoarece nu se poate pune problema de o implantare atâta timp cât gingia nu este complet sănătoasă.

 

În al doilea rând, și în acest caz riscăm să pierdem din cantitatea și calitatea osului maxilar și mai ales riscăm ca boala parodontală să se extindă si la dinții învecinați.

 

Soluția ideală pentru extracțiile dentare

 

Medicii recomandă în toate cazurile de extracții alegerea unui implant dentar, deoarece nu necesită șlefuirea dinților vecini, astfel nu le poate face nimic rău. Polizarea dinților înseamnă în traducere populară îndepărtarea unui cantități din smalț, ceea ce poate duce la riscul degradării lor în timp. Acest risc este reprezentat de apariția cariilor sau a sensibilității dentare.

 

Medicii implantologi de la clinicile Katta Dental Care oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar Craiova și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.