Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Cum să îngrijești implantul dentar acasă în doar câteva minute

Dacă ai ajuns aici și citești acest articol înseamnă că ai trecut deja cu bine de etapa implantării și dorești să afli cât de simplu și ușor este să ai grijă corect de noua ta dantură acasă, în doar 5 minute.

 

Dacă nu ai conștientizat deja, ai luat cea mai bună decizie în momentul când ai ales tratamentul cu implant dentar Craiova, deoarece acesta are beneficii atât pe parte estetică cât și pe partea funcțională:

  • Redă estetica zâmbetului
  • Împiedică migrarea dinților învecinați
  • Îmbunătățește masticația
  • Împiedica resorbția gingivală
  • Împiedică resorbția osoasă
  • Redă calitatea lingvistică a cuvintelor pronunțate

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica dr katta craiova

 

 

Sfaturile medicilor despre cum să aveți grijă de implantul dentar acasă

  • Folosiți produse de igienizare potrivite

 

Igienizarea orală este unua dintre cele mai importante etape în menținerea sănătăți implantului dentar Craiova și a întregii danturi.

Produsele de ingrijire pentru dantură trebuie să fie potrivite nevoilor dinților și gingiilor dvs. De exemplu, dacă vă știți cu gingii sensibile puteți opta pentru o periuță de dinți cu peri moi și o pastă de dinți care să conțină fluor pentru a prevenii depunerile de tartru și cariile.

 

  • Asigurați-vă că periajul este unul corect

 

Periajul este o etapă ce nu trebuie să lipsească din tabieturile zilnice. Asigurați-vă că faceți acest lucru de cel puțin 2 ori pe zi, dimineața și seara sau după fiecare masă daca aveți această posibilitate.

 

Pregătește periuța de dinți prin a o umezi și a aplica o cantitate potrivită de pastă, aleasă în funcție de preferințe sau de indicațiilor medicului tău implantolog.

 

Începeți printr-un complex de mișcări, începând de la măselele superioare din partea stângă și mergeți în direcția acelor de ceasornic. Important este să puneți periuța la baza dintelui și să trageți în jos pentru a nu împinge resturile alimentare sub gingie. Folosiți mișcări scurte de câteva secunde pe fiecare dinte în parte. Continuați aceiași procedură și pentru partea interioară a danturii, și spatele dinților este important chiar daca nu se vede!

 

  • Folosiți apa de gură

 

Pentru un plus de prospețime și un produs ce previne depunerile de tartru și cariile, este indicat să vă clatiți gura cu apa specială pentru dantură, de cel puțin 2 ori pe zi, dupa fiecare periaj sau ori de câte ori vă simțiți respirația urât mirositoare.

 

  • Evitați alimentele sau băuturile prea fierbinți

 

Tratamentul cu implant dentar Craiova este o rădăcină metalică din titan, material ce reține căldura mai mult decât orice alt organ cu țesut moale de origine umană.

 

Atunci când consumați lichide prea fierbinți sau alimente rău încalzite toată căldura se va refugia în interiorul implantului dentar și se va elibera în osul receptor, agreând astfel prin ardere celulele din stratul de suprafață, adică gingia.

 

Lezarea în mod repetat a acestor celule, combinată cu forțele pe care maxilarul le exercită în momentul masticației pot duce, în timp la pierderea stabilității implantului dentar Craiova și implincit a acestuia.

 

Există o regulă simplă impusă de orice medic stomatolog, dacă recipientul din care urmează să beți/ mâncați nu poate fi atins cu mâna nu beți/ mâncați până nu se răcește!

 

Medicii implantologi de la clinicile Katta Dental Care oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar Craiova și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.