Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

Alegerea optimă pentru reabilitarea danturii tale: implantul dentar sau puntea dentară?

 

Dacă vă lipsesc unul sau mai mulți dinți, poate vă întrebați care este cea mai bună opțiune pentru înlocuirea acestora. Există multe tratamente dentare disponibile, dar două dintre cele mai comune sunt implanturile și punțile dentare.

 

Așadar, care dintre ele este cea mai potrivită pentru dumneavoastră? În acest articol de blog, vom compara implanturile dentare și punțile dentare și vă vom ajuta să decideți care este cel mai bun tratament pentru nevoile dumneavoastră.

 

După pierderea unui dinte este esențial să vă orientați, repede, ce variantă de înlocuire să alegeți. Acest lucru nu vă va îmbunătăți doar aspectul estetic al zâmbetului, ci vă va ajuta să reduceți pe cât posibil efectele negative care vin o dată cu pierderea unui dinte.

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica dr. katta craiova

 

Efectele nu tocmai benefice ale lipsei dinților:

  • Retragerea osului maxilar/mandibular
  • Deplasarea dinților adiacenți (învecinați)
  • Aspect inestetic
  • Spațierea dinților
  • Vorbire defectuasă
  • Mușcătură incorectă
  • Tulburări digestive
  • Modificări la nivelul structurii faciale

 

Implant dentar sau punte dentară? Aceasta este întrebarea!

 

Trebuie să înțelegeți mai întâi ce presupune o punte dentară și un implant înainte de a decide dacă una din aceste 2 variante este cea mai bună opțiune pentru refacerea dinților dvs. lipsă.

 

O punte dentară este o alternativă care reface unul sau mai mulți dinți lipsă pentru a oferi un zâmbet atrăgător. O punte se construiește prin lipirea a două coroane dentare pe dinții adiacenți dintelui pierdut, creând doi stâlpi care sunt utilizați doar pe o parte și care pot fi utilizați ca suport pentru coroane dentare suplimentare.

 

Un implant dentar este inserat în osul care susținea anterior dintele pierdut. Acestea sunt dispozitive autonome și automobilizatoare care nu sunt atașate direct la dinți, ci mai degrabă la maxilar. Durata tratamentului variază între șase și opt luni, deși rezultatele sunt de lungă durată.

 

Majoritatea specialiștilor dentari consideră că implanturile sunt o opțiune superioară punților dentare din următoarele motive:

  • Aspectul estetic oferi/ Funcționalitatea – Implanturile dentare oferă un aspect estetic mai plăcut și funcționează mai bine decât dinții dintr-o punte dentară, datorită faptului că sunt susținute de rădăcini artificiale bine ancorate în osul maxilar. În plus, deoarece implanturile protejează osul și previn deteriorarea trăsăturilor faciale, aspectul este îmbunătățit.
  • Rentabilitate – Implanturile dentare au un raport de durabilitate pe termen lung considerabil mai bun decât punțile dentare, însă sunt mai costisitoare.
  • Conservarea țesutului osos – Implanturile dentare, ca și rădăcinile dinților naturali, îndeplinesc aceleași funcții, stimulând osul, protejându-l și prevenind pierderea acestuia. O punte dentară nu oferă același avantaj ca și implanturile  atunci când înlocuiți cu ea un singur dinte. De fapt, dacă înlocuiți un dinte cu o punte dentară, gingia și osul care îl susțin se vor resorbi în timp.
  • Sănătatea dinților învecinați – O restaurare cu implant dentar nu afectează dinții adiacenți, dar o punte dentară afectează sănătatea pe termen lung a acestora, prin șlefuirea și solicitarea mai mare. În plus, după înlocuirea unei punți dentare, dinții trebuie șlefuiți din nou.

 

Medicii implantologi de la clinicile Katta Dental Care oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar Craiova și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare. 

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.