Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK

5 Riscuri ale unui implant dentar inserat greșit

Sigur ați auzit de multe ori că zâmbetul este cartea noastră de vizită. Acesta este important, fără îndoială, dar o dantură sănătoasă este vitală.

 

Prima interacțiune cu orice persoană din jur este cea vizuală, deci printr-un zâmbet complet și frumos putem da o impresie bună, putem reuși să atingem anumite puncte sensibile sau putem atrage toate privirile.

 

Trebuie să înțelegem ca tratamentul cu implant dentar Craiova nu este doar o rădăcină artificială care susține o lucrare protetică pentru a reda frumusețea zâmbetului, aceasta are multe alte beneficii și pe plan funcțional.

 

Implantul dentar reprezintă acea rădăcină din metal, în formă de șurub realizat din titan și alte materiale de aliaj, care are ca scop înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă.

 

În ciuda îmbunătățirilor aduse și a eforturilor depuse de către medici, în domeniul stomatologiei, fenomenul de pierdere a dinților este încă des întâlnit în rândul populației globale. Statisticile arată ca 7 din 10 persoane suferă de goluri în dantură.

 

implant dentar craiova, clinica stomatologica craiova, clinica stomatologica dr katta

 

Riscurile implantări greșite

 

  • Infecții acute apărute în jurul implantului – infecțiile apărute în zona gingivală reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc. Acest factor poate reprezenta extinderea infecției ducând chiar la nereușita intervenției cu implant dentar Craiova. Pentru a evita acest risc, o igienă dentară adecvată este mai mult decat obligatorie.

 

  • Pierderea implantului dentar – este o consecință a inserării necorespunzătoare. Acest fapt influențează în mod direct mobilitatea lucrării. Dacă este cazul, înlocuirea implantului dentar ar trebui să fie făcută cât mai curând posibil. Locul unde a fost inserat implantul inițial va beneficia de un retratament.

 

  • Nerealizarea fuziunii dintre implant și osul maxilar – Cel mai riscant factor este nerealizarea  osteointegrării, procesul în care se reușește conexiunea dintre osul maxilar și rădăcina din titan a implantului. Acest lucru tine exclusiv de modul de inserare al implantului, deoarece acesta în sine este conceput din materiale biocompatibile cu țesutul uman fapt ce îi dă o reușită de 100%.

 

  • Apariția leziunilor la nivelul nervilor și a țesuturilor moi - Deși au o incidență foarte mică, în unele situații, în momentul efectuării implantului se pot produce inflamații temporare sau leziuni la nivelul nervilor și a țesuturilor moi fapt ce poate determina pierderea implantului dacă nu sunt remediate la timp.

 

  • Deteriorarea implantului dentar – Din cauza alegerii greșite a tipului de implant, potrivit pentru nevoile individuale ale pacientului sau a procedurii necesare de implantare, acesta riscă ca lucrarea să se rupă sau să se fractureze. În această situație, pacientul se poate folosi de garanția lucrării pentru a solicita reinserarea unui alt implant potrivit.

 

Medicii implantologi de la clinicile Katta Dental Care oferă servicii moderne de inserare a implantului dentar Craiova și garantează seriozitatea unei intervenții de care veți fi pe deplin mulțumit, fără a vă face griji de disconfort, atât în momentul operației cât și după.

 

Dacă te confrunți cu pierderi dentare și îți dorești un zâmbet reconstruit, te așteptâm in clinicile noastre stomatologice din Craiova și Filiaș pentru o programare cu medicii implantologi, astfel încât să stabilim împreuna planul dvs. de tratament personalizat.

 

 

Care este prețul pentru sănătatea ta orală? Suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare.

Programează-te

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.