Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
Articole   -   Ortodonție

Ce trebuie să faci în caz de urgență cu aparatul dentar?

Oricine poartă un aparat dentar poate întâmpina situații de urgență, fie că este vorba despre un bracket desprins, un fir de sârmă care irită gingia, sau o durere bruscă. În astfel de situații, este important să știi cum să reacționezi pentru a minimiza disconfortul și pentru a preveni orice deteriorare suplimentară a aparatului dentar.

 

La ortodonție Craiova, Clinica Katta Dental Care oferă sfaturi și servicii de urgență pentru a te ajuta să gestionezi aceste incidente eficient.

 

ortodonție Craiova

  • Bracket desprins sau rupt

Dacă un bracket se desprinde parțial sau complet de pe dinte, este important să contactezi clinica de ortodonție Craiova cât mai curând posibil pentru a programa o reparație. Până când poți ajunge la medic, poți folosi ceară ortodontică pentru a acoperi partea metalică, prevenind iritarea mucoasei bucale.

  • Sârmă dezlipită sau care înțeapă

O sârmă dezlipită poate fi foarte incomodă. Încearcă să împingi sârma înapoi în poziție cu capătul unui creion cu gumă de șters. Dacă sârma este prea lungă și te înțeapă, poți folosi o pensetă pentru a o îndoi ușor într-o zonă mai puțin problematică.

Aplicarea de ceară ortodontică pe capetele sârmei poate, de asemenea, să prevină iritația.

  • Dureri sau disconfort general

După ajustarea aparatului dentar, este normal să experimentezi o oarecare durere sau disconfort. Analgezicele fără rețetă, cum ar fi ibuprofenul, pot ajuta la reducerea acestui disconfort. Dacă durerea este severă sau persistă mai mult de câteva zile, este important să contactezi specialistul în ortodonție Craiova pentru o evaluare.

  • Accidente care afectează aparatul dentar

În cazul în care ai un accident, cum ar fi o lovitură în zona feței care afectează aparatul dentar, este crucial să vizitezi medicul ortodont cât mai repede posibil. Acesta poate evalua orice posibile daune ale aparatului și poate efectua ajustările necesare sau reparațiile pentru a preveni orice complicații suplimentare.

 

Contactează imediat clinica ta de ortodonție Craiova

Este important să ai la îndemână numărul de telefon al clinicii tale dentare și să nu încerci să repari singur problemele mai serioase. Specialistii de la ortodonție Craiova, Clinica Katta Dental Care, sunt pregătiți să răspundă rapid și eficient la orice urgență ortodontică, asigurându-te că tratamentul tău este cât mai puțin întrerupt și că sănătatea ta orală rămâne protejată.

 

Orice urgență dentară poate fi stresantă, mai ales când implică un aparat dentar. Prin înțelegerea pașilor corecți de urmat și având acces la suport profesional prompt, poți minimiza disconfortul și poți proteja sănătatea ta orală.

La Clinica Katta Dental Care suntem aici pentru a te sprijini în fiecare etapă a tratamentului ortodontic.

Lasă-ne un comentariu

Nu exista comentarii.